Консултант: д-р Димитър Тасков

Очен лекар

Консултант: Д-р Димитър Тасков

Зададени въпроси: 23

Д-р Димитър Тасков е специалист по Очни болести и микрохирургия на окото. Д-р Тасков е водещ офталмолог в областта на модерната микрохирургия на катаракта - "вътрешно перде", глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия, лазерна корекция на зрението.

Специализирал е офталмология като клиничен ординатор в Медицинска академия София през 1990г. Работи в сферата на вътреочната хирургия дълги години като завеждащ Очно отделение в Търговище. Съучредител на Очна болница "Луксор" - гр. Пловдив през 2004г. и основател на очен медицински център "Д-р Тасков" през 1998г. в Търговище.

Има изключително висок личен принос за въвеждането на новите оперативни техники при лечение на катаракта по най-съвременния метод - с малък разрез (факоемулсификация). Пръв в България извършва операция на "вътрешно перде" с най-новия апарат Аква-лейз, който е най-безопасен за окото. Въвежда в България първата вътреочна леща за гледане наблизо и далеч. Работи и като обучаващ гост-оператор в Бургас, Ловеч, Окръжна болница Пловдив, в Университетската клиника в Македония. Участва в международни конгреси и обучение на офталмолози. Специализирал е във Франция. Член е на българското и френското офталмологично дружество.


===

Д-р Димитър Тасков ще отговаря на въпроси свързани с диагностика и лечение на заболявания на преден очен сегмент - катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия. Като при нас се извършва и така популярната - лазерна корекция на зрението.

Контакти:
Очна болница "Луксор"
Булевард "България" 47А                                                        
Пловдив, България
телефон: (032) 968-881
е-мейл: luxor@luxorclinic.com
Сайт: luxorclinic.com

 

23 въпросaЗадай въпрос »

mary702

От mary70205.01.2017, 20:48 ч.

Здравейте и Честита нова година!Имам момченце на 10 месеца,от около месец поплаква доста заради никнене на зъби и забелязах,че от дясното око обилно си текат сълзи,а от лявото не,само се навлажнява.Същото око имаше...

Виж всички въпроси към "Очен лекар".