Консултант: д-р Димитър Тасков

Очен лекар

Консултант: Д-р Димитър Тасков

Зададени въпроси: 24

Д-р Димитър Тасков е специалист по Очни болести и микрохирургия на окото. Д-р Тасков е водещ офталмолог в областта на модерната микрохирургия на катаракта - "вътрешно перде", глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия, лазерна корекция на зрението.

Специализирал е офталмология като клиничен ординатор в Медицинска академия София през 1990г. Работи в сферата на вътреочната хирургия дълги години като завеждащ Очно отделение в Търговище. Съучредител на Очна болница "Луксор" - гр. Пловдив през 2004г. и основател на очен медицински център "Д-р Тасков" през 1998г. в Търговище.

Има изключително висок личен принос за въвеждането на новите оперативни техники при лечение на катаракта по най-съвременния метод - с малък разрез (факоемулсификация). Пръв в България извършва операция на "вътрешно перде" с най-новия апарат Аква-лейз, който е най-безопасен за окото. Въвежда в България първата вътреочна леща за гледане наблизо и далеч. Работи и като обучаващ гост-оператор в Бургас, Ловеч, Окръжна болница Пловдив, в Университетската клиника в Македония. Участва в международни конгреси и обучение на офталмолози. Специализирал е във Франция. Член е на българското и френското офталмологично дружество.


===

Д-р Димитър Тасков ще отговаря на въпроси свързани с диагностика и лечение на заболявания на преден очен сегмент - катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия. Като при нас се извършва и така популярната - лазерна корекция на зрението.

Контакти:
Очна болница "Луксор"
Булевард "България" 47А                                                        
Пловдив, България
телефон: (032) 968-881
е-мейл: luxor@luxorclinic.com
Сайт: luxorclinic.com

 

24 въпросaЗадай въпрос »

Liubka

От Liubka16.03.2017, 14:25 ч.

Здравейте! От около 1 месец насам детето /5 г./ се оплаква, че го болят очите като гледа тв, таблет, слънцето му пречи, пречат му светещите крушки вечер. Понякога под очите му става червено, дори синьо. Иначе няма други...

Виж всички въпроси към "Очен лекар".